Wyposazenie sklepow femi

Aby otworzyć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, sprzęty oraz urządzenia są niezbędne w sklepie z produktami mięsnymi?

Przede wszystkim trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w jakich magazynuje się i buduje produkty mięsne do sprzedaży. Jest sporo rodzajów chłodni, które sprawdzą się w sklepie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Także jest z narzędziami mrożącymi, w jakich trzyma się mięso – wśród nich ogłasza się witryny, zamrażarki, wyspy czy te szafy mroźnicze. Świetnym programem, zwłaszcza w niższych placówkach, jest zakup lodówko-zamrażarek, pełniących funkcję magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto konserwować nie właśnie w magazynie, lecz zarówno w małej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Osadza się ją pod wystawą, dzięki czemu właściwie można uzupełniać materiał na półkach ekspozycyjnych. Przydatna istnieje jeszcze lada ekspediencka, na jakiej kręci się i ładuje towar. W szybszych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo wskazane jest potrafienie pomieszczenia chłodniczego ze stałą, odpowiednio niską temperaturą, człowieka do składowania towaru.

http://cz.healthymode.eu/spartanol-kondicionery-pro-maso/

Pozostały sprzęt potrzebny w składzie mięsnym to rola, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna pamiętać dość silny plus czytelny wyświetlacz, tak by zarówno sprzedawca, kiedy również użytkownik mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem wskazany jest do porcjowania mięsa z kością. Również jest z nożami do krojenia mięsa, i nie warto na nich dbać. Z serii dobra krajalnica powinna posiadać regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic spowodowane są z chromowanej stali węglowej lub stali nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto niezbędne jest wyposażenie się w wilka do ciała, służącego do mielenia mięsa na żądanie klienta. Natomiast nie istnieje więc podstawowy element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych konieczna jest jeszcze kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do przechowywania produktu i dodatkowe meble sklepowe. Niezbędne jest więcej zainstalowanie klimatyzacji, która dobra jest w mieszkaniu dobrej temperatury w klas sprzedaży – szczególnie latem. Istotne jest i oświetlenie, jakie potrafi znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor ciał i wędlin wydobywających się na wystaw.